5 podstaw diety redukcyjnej
4. Odpowiednia ilość spożywanych warzyw
Warzywa są niezbędne w diecie, jeśli chcemy zadbać o odpowiednią podaż błonnika i witamin. Najczęstszy wybór niech pada na świeże warzywa np.: brokuły, fasolka szparagowa, cebula, pomidory i warzywa sezonowe. Alternatywą są mrożonki. Do każdego posiłku zaleca się zjadanie nawet do 300 gram warzyw. Pozwolą one oszukać żołądek i pozbyć się uczucia głodu.
5. Nawadnianie organizmu
Równie istotne, co spożywanie odpowiednich produktów, jest wypijanie wystarczającej ilości wody – najlepiej od 0,03 do 0,04 litra na kilogram masy ciała. Czarną herbatę zastąpmy zieloną, białą lub czerwoną. Jeśli sięgamy po kawę, to najlepiej parzoną, bez cukru i mleka.
Total
155
Shares